| نمایشنامۀ زنان فریادخواه نخستین بار در سال 423 پیش از میلاد بر صحنه رفت. زنانی که در عنوان نمایشنامه به آنها اشاره شده است مادران سرداران سپاه آرگوساند که در حمله به شهر تبای کشته شدهاند. تباییها اجساد پسران آنان را به خاک نسپردهاند و این زنان برای فریادخواهی به آتن آمدهاند...
| گفتوگوی تسیوس و پیک تبایی بر سر مردمسالاری و استبداد در نمایشنامۀ زنان فریادخواه یکی از کهنترین نوشتهها در باب نظریۀ سیاسیست. اوریپید در این نمایشنامه با بهرهگیری از تجارب دولتشهر آتنی همچون مردمسالاری، فلسفه، قانون مکتوب، آیینهای مقدس، شکوفایی فن سخنوری، جایگاه حقوقی زنان، جنگ پلوپونزی و کیش پهلوانی نمایشنامهای سراسر سیاسی و محبوب خلق کرده است.
| اوریپید یکی از سه تراژدینویس مهم عصر زرین درام یونان است که منتقدان قدیم و جدید او را درامپردازی سنتشکن، نوآور و نامتعارف میدانند. او در یکی از سالهای دهۀ 480 پیش از میلاد در بخش شرقی آتن زاده شد. اطلاعات کمی از زندگی اوریپید در دست است. نخستین نمایشنامۀ او یک سال پس از مرگ آیسخولوس در سال 455 بر صحنه رفت و در مسابقات تئاتریِ دیونیزیای شهر آتن به مقام سوم رسید. نخستین دستاورد بزرگ اوریپید در سال 441 با کسب مقام نخست این رقابتها حاصل شد. میگویند او بیش از 90 نمایشنامه نوشته که امروزه 19 مورد از این آثار بر جا مانده است. آخرین باری که در آتن به رقابت پرداخت، در سال 408، با نمایشنامۀ اورستس بود. سپس به مقدونیه و دربار آرخِلائوس رفت و نمایشنامهای به نام این پادشاه نوشت. اوریپید در سال 406، حین نگارش نمایشنامۀ کاهنههای باکوس، در مقدونیه درگذشت.
اخبار و مقالات مرتبط با این کتاب: